PSYKOTERAPI


Psykoterapi 

Der kan være mange grunde til at søge terapi. Nogle kommer med konkrete udfordringer andre med en mere diffus følelse af, at noget ikke føles godt eller rigtigt. 

Terapi kan være en hjælp, hvis du for eksempel oplever:

  • Angst, depression, stress eller følelsesmæssig udmattelse

  • Sorg, tab, traumer eller relationelle sår

  • Senfølger af en svær barndom, omsorgssvigt, overgreb eller vold

  • Lavt selvværd, indre uro eller fastlåste tanke- og handlemønstre

  • Reaktioner på chok og posttraumatisk stress

  • Livskriser, svære valg eller perioder med tvivl og usikkerhed


Mange søger terapi for at komme tættere på sig selv, finde mere ro og mærke, hvad der virkelig betyder noget. Uanset hvad, der bringer dig i terapi, er mit vigtigste fokus at skabe et trygt og omsorgsfuldt rum, hvor alt det, du bærer på, kan få lov at blive mødt med åbenhed og nænsomhed.


Psykoterapi MPF

MPF står for "Medlem af Dansk Psykoterapeutforening", som er en faglig organisation for professionelle psykoterapeuter i Danmark.

For at blive psykoterapeut MPF kræves der både teoretisk og praktisk træningsuddannelse, som indeholder teori, terapiformer og metoder samt omfattende praktisk erfaring med psykoterapeutisk behandling. Derudover er terapeuten forpligtet til at følge foreningens etiske retningslinjer følges, holde sig opdateret og være under faglig supervision. 

At vælge en psykoterapeut kan være svært, da der findes mange forskellige psykoterapeutiske retninger. Titlen "psykoterapeut" en ubeskyttet titel, hvilket betyder at alle kan kalde sig psykoterapeut. En terapeut med titlen Psykoterapeut MPF er et kvalitetsstempel af psykoterapeutens uddannelsesmæssige baggrund og erfaring.

Psykoterapeut MPF er en selvstændig profession. Det betyder, at terapeuten har en bachelor eller kandidatuddannelse efterfulgt af mindst 3 års erhvervserfaring som f.eks. ergoterapeut, lærer, sygeplejerske, læge, psykolog eller fysioterapeut efterfulgt af en fireårig psykoterapeutuddannelse på et REFLEKTOR evalueret uddannelsessted. Du kan læse mere her, om de uddannelser, som er godkendt af Dansk psykoterapeutforening.

For at udfylde professionen, skal man som psykoterapeut opfylde flere kernekompetencer, som du blandt andet kan læse om her


Integral ID Psykoterapi

De overordnede psykologiske retninger i ID psykoterapi består af; adfærdspsykologi, kognitiv psykologi, systemisk psykologi, psykodynamisk psykologi, eksistentiel psykologi, humanistisk psykologi, transpersonlig psykologi og derudover en række redskaber til traumeforløsning, som anvendes individuelt i relation til forskellige problemstillinger og  behov.

En Certificeret ID Psykoterapeut har gennemgået en 4 årige teoretisk og praktisk uddannelse, som indeholder en række krav til teoretisk forståelse, praktisk træning, supervision, egenterapi og en godkendt teoretisk og praktisk certificeringsopgave og demonstration.


Specialiseret Traumeterapi

Jeg er under uddannelse og supervision til traumeterapeut, ved Niklas og Amela Thrane.

Hvad er et traume? 

Et traume er det aftryk, der opstår i sindet som følge af en u-rummelig oplevelse. Et traume er altså ikke det, som sker i en bestemt situation, men snarere det individuelle sinds reaktion på det der sker.
To personer kan være ude for den samme situation, det kan sagtens være, at det kun er den ene af dem, der får et traume som reaktion på oplevelsen.
Traumet opstår, når sindet automatisk vurderer, at det ikke kan respondere på, imødegå, komme ud af eller rumme en bestemt oplevelse. Altså når det, der sker, gør os handlingslammede eller er så overvældende, at vi ikke kan være i det.
Traumer kan både opstå som reaktion på noget, der sker. For eksempel et overgreb eller en voldsom hændelse, ulykke, krig eller katastrofer.
Men traumer kan også opstå som reaktion på noget, der IKKE sker. For eksempel som reaktion på svigt, hvor nogen skulle have været der og givet omsorg, nærhed, kærlighed eller opbakning, men hvor det ikke skete.
Den selvfølelse, der er foldet ind i den tidskapsel, der indeholder traume erfaringen, driver rundt i
sindet, med mange negative følger, så længe traumet ikke er blevet helet.


Jeg arbejder bl.a. med Parts work.

Parts work forstås på den måde, at sindet har flere dele, der kan være i modstrid med hinanden. Sindets dele har samtidig forskellige funktioner.

De samler sig og skaber tidslommer for at afskærme os fra det u-rummelige, som vi ikke har kunnet forholde os til – altså vores traumer.

I partswork bliver det muligt at give de forstummede dele en stemme og frisætte livsenergi.

Bilateral stimulation.

Bilateral stimulation er en metode, hvor klientens sanser bl.a. aktiveres bilateralt dvs. skiftevis på hver side af kroppens midtlinie, imens vedkommende fastholder opmærksomheden på en traumatisk erindring.

Det virksomme i metoden er, at klientens opmærksomhed så at sige belastes optimalt. Dette gør det muligt at forholde sig til en traumeerindring på en ny måde – uden at bliver overvældet. 

Under processen skabes der forbindelse mellem kropslige og følelsesmæssige indtryk, som typisk er forbundet med netværk i højre hjernehalvdel, og de mere sekventielle og narrative aspekter af erindringen, der er knyttet til netværk i venstre hjernehalvdel.

Når disse informationsspor integreres, opstår der en helingsproces, hvor det fraspaltede implicitte kan gøres eksplicit og dermed mestres på ny og integreres i en ny samlet bevidsthed.


Jeg ønsker at høre nærmere